BPA - Portal Rasmi

AKADEMIK

Unit Pengambilan Pelajar Tempatan & Hubungan Akademik

PENGAMBILAN PELAJAR

• Bertanggungjawab secara keseluruhan ke atas proses dan kemasukan pelajar peringkat ijazah pertama dan diploma.
  • Berurusan dengan Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar, Jabatan Pengajian Tinggi Malaysia berkaitan aktiviti-aktiviti pengambilan pelajar.
  • Mengurus dan mengendalikan aspek-aspek pemprosesan data analisa dan laporan kemasukan pelajar, bagi memenuhi keperluan-keperluan pelbagai pengguna di jabatan-jabatan dan pusat-pusat pengajian di Universiti Malaysia Pahang.
  • Menguruskan syarat-syarat kemasukan pelajar di peringkat ijazah pertama dan diploma.
  • Bertanggungjawab terhadap aktiviti kemasukan pelajar.
  • Menyediakan maklumat dan aktiviti pengambilan pelajar (Buku Panduan Kemasukan, Surat Tawaran, fail Pelajar dan hal berkaitan)

HUBUNGAN AKADEMIK

• Menjalankan aktiviti promosi di luar & dalam kampus bersama 'pasukan pemasaran universiti.
  • Menjalinkan hubungan antara Universiti-Industri dalam urusan pra-siswazah.
  • Menyediakan maklumat /bahan/media aktiviti promosi.
  • Dasar Privasi
  • Penafian